Pridaj zaujímavosť

Vitajte na stránkach Terra Incognita

http://www.terraincognita.sk/sites/terra/files/svinica-1.jpg

Vitajte na stránkach Terra Incognita

http://www.terraincognita.sk/sites/terra/files/raj-1.jpg

Vitajte na stránkach Terra Incognita

http://www.terraincognita.sk/sites/terra/files/hodkovce-1_0.jpg

Plnená paprika

Košický kraj

V domácom jedálnom lístku každej gazdinej z Košického regiónu nesmie chýbať chutná plnená paprika s paradajkovou omáčkou. Ak si ju chcete uvariť, budete potrebovať:

2 hrnčeky uvarenej ryže

500 g mletého bravčového/hovädzieho mäsa

niekoľko kusov papriky

olej (na zápražku)

polohrubú múku (na zápražku)

1 cibuľu

2 vajcia

paradajkový pretlak

soľ

mletú sladkú papriku

mleté čierne korenie

bobkové listy

Postup (75 min.):

Začneme s cibuľou, ktorú ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Vložíme ju do misy spolu s mletým mäsom a do tejto zmesi vyklepneme dve vajcia. Pridáme primerané množstvo mletého č. korenia a približne rovnaké množstvo mletej papriky. Osolíme a pridáme ryžu. Celú zmes poriadne premiešame. Následne z paprík odkrojíme klobúčik (na širšom konci) a vyberieme vnútro tak, aby ostali úplne duté a mohli sme ich plniť. Do papriky následne vtlačíme masu z mletého mäsa a ryže až po vrch. Zároveň môžeme v rukách vytvarovať mäsové guľky, ktoré nebudú obalené v paprike.

Pokračujeme prípravou paradajkovej omáčky - z oleja a múky vyrobíme zápražku, do ktorej pridáme bobkové listy a celý paradajkový pretlak. Premiešame, podlejeme dostatočným množstvom vody, dokoreníme a osolíme a znova dobre premiešame. Omáčku necháme zovrieť a potom do nej vložíme nachystanú plnenú papriku a mäsové guľky. Prikryjeme a necháme variť asi 30 minút, potom už môžeme servírovať. Plnená paprika chutí skvele s čerstvým chlebíkom.

Dobrú chuť!

Galéria:

Pridať nový komentár

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.