Pridaj zaujímavosť

Vitajte na stránkach Terra Incognita

http://www.terraincognita.sk/sites/terra/files/svinica-1.jpg

Vitajte na stránkach Terra Incognita

http://www.terraincognita.sk/sites/terra/files/raj-1.jpg

Vitajte na stránkach Terra Incognita

http://www.terraincognita.sk/sites/terra/files/hodkovce-1_0.jpg

Kyseľ s vajcom

Markušovce

Kyseľ bol považovaný za hustú a výdatnú polievku, ktorá dostatočne zasýti. Pri zajedaní chlebom mohla niekedy nahradiť aj druhé jedlo. Recept pochádza z Markušoviec, ale je identický aj v iných lokalitách.

 

 

 

Na recept z videa potrebujeme:

vajcia (1-2 na osobu)

10 stredne veľkých zemiakov

vodu

mlieko (na zápražku)

hladká múka na zápražku

2 PL octu

2 PL oleja

soľ

bobkové listy

Príprava (45 min.):

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky, zalejeme vodou, osolíme, pridáme bobkové listy a necháme variť. Zatiaľ si pripravíme zápražku - jej množstvo závisí od toho, akú hustú polievku chceme mať. Keď sa zemiaky uvaria domäkka, dolejeme zápražku, poriadne zamiešame, necháme znova prevrieť a pridáme trochu octu. Napokon do polievky vyklepneme vajcia a ďalej už nemiešame, aby sa nerozpadli. Počkáme, kým sa vajcia uvaria natvrdo a môžeme sa na to vrhnúť :)

Dobrú chuť!

 

Galéria:

Pridať nový komentár

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.