Pridaj zaujímavosť

Vitajte na stránkach Terra Incognita

http://www.terraincognita.sk/sites/terra/files/svinica-1.jpg

Vitajte na stránkach Terra Incognita

http://www.terraincognita.sk/sites/terra/files/raj-1.jpg

Vitajte na stránkach Terra Incognita

http://www.terraincognita.sk/sites/terra/files/hodkovce-1_0.jpg

Bryndzové halušky so škvarkami

Tradičné halušky s bryndzou sú považované aj za slovenské národné jedlo. Vyznačujú sa jednoduchosťou prípravy, špecifickou chuťou bryndze a tým, že zasýtia každého hladoša.

Na prípravu potrebujeme:

1 kg zemiakov

250 g polohrubej múky

300 g slaniny (na škvarky)

350 až 400 g bryndze

soľ

1 vajce

Postup:

Ošúpané zemiaky najemno postrúhame. Do zemiakovej masy pridáme múku, vajce, trochu soli a všetko poriadne premiešame. Hmotu precedíme cez sito na halušky do vriacej vody a halušky necháme variť 5 až 10 minút. Medzitým si pripravíme škvarky - na pekáči opražíme kocky slaniny. Halušky po dovarení zmiešame s bryndzou a pri servírovaní ich ozdobíme škvarkami a polejeme rozpustenou masťou.

Dobrú chuť!

Galéria:

Pridať nový komentár

Pridať nový komentár

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.